Peugeot 403

Man undrar hur...

Vi glider förbi ett kalhygge och långt där ute syns en bil. Det ser så underligt ut att vi vänder tillbaka och vandrar ut på hygget och mycket riktigt där mitt ute i ingenstans står en tämligen begagnad Peugeot 403 med gamla AC-skyltar. Min gissning är att bilen varit stulen eller någon som dumpad en uttjänt bil så långt ut i skogen som den gick att köra. Sedan har naturen börjat mumsa på den och träd har vuxit upp runtomkring.

När jag ramlar över ett sådan här motiv så vill jag ta många bilder från olika håll, och olika avstånd och även med olika skärpedjup. Då får jag mycket materail att jobba med när jag kommer och kan sitta och välja bild i lugn och ro. Till slut valde jag denna bild som kändes lagomt långt bort. För att få det perspektiv jag ville ha så behövde jag ligga kring 35-60mm brännvidd och jag valde att gå på 50mm då det är en av mina favoriter, samt att jag som vanligt när det gäller mig valde att köra på full öppning, i detta fall f/1,4.

Klicka här för större bild

/Thomas