Pentax D FA 150-450

Test

Efter vårt test av Pentax K-1 kommer nu testet av Pentax 150-450 eller som det heter egentligen, Pentax D FA 150-450/4,5-5,6 ED DC AW, och det är ju högst intressant eftersom intresset för K-1 är så stort!

Så här skriver Mats om objektivet: Objektivet är vädertätat och känns som ett mycket gediget bygge med fin känsla i fokus och zoomring. Vid zoomning växer objektivet med ca 6,7 cm som mest. Det finns även en liten låsknapp på högra sidan för att zoomen inte ska glida ut av sig själv vid transport (funktionell endast på kortast brännvidd). Autofokuserar hyfsat snabbt och tyst, dock inte lika snabbt som de snabbaste modellerna på marknaden. Det är inga problem att finjustera fokus manuellt även i AF-läget. Motljusskydd och ett mycket stabilt stativfäste ingår.

Läs mera här: Pentax D FA 150-450/4,5-5,6 ED DC AW