Onsdagsbus

Ett roligt event för alla motorintresserade är Onsdagsbus, ett koncept för de som vill köra sin bil på bana eller att testa på att drifta (engelska för att sladda snyggt) på Mittsverigebanan strax söder om Härnösand.

Vi var på på plats under gårdagen och på bilden ser du en BMW M3 med EVO-detaljer och en riktigt vass originalmotor som lät fantastiskt fint (om man överhuvudtaget gillar motorljud vill säga...) och som gick många varv under kvällen. För oss som gillar att plåta motorsport så är alla event på våra svenska banor bra tillfällen för att komma åt att ta häftiga bilder. Ofta kan man komma åt bra ställen att fotografera på bara man pratar med ledningen för banan eller eventet. Ett tips är att ta med egen reflexväst och massor av batterier!

Vilken kamera ska man välja då? Det är klart att de snabbare modellerna som Nikons D500 eller 7D är bra verktyg men även en instegsmodell fungerar bra och det som gäller i regel är att lära att panorera för att få "fart i bilden" då för korta slutartider ger rätt tråkiga bilder, generellt sett. Som i bilden ovan så behöver inte hela bilden vara skarp utan i den här vinkeln räcker att fronten är skarp för att man ska uppleva bilden som "bra". Så har du en Nikon så välj läge S, har du en Canon heter det Tv, och du kan bestämma slutartiden. Jag brukar utgå från 1/50sek när jag panorerar motorsport så får man ändra slutartiden så att man kör så kort tid som möjligt men ändå får med fartkänslan.

Skriv gärna DITT tips som kommentar!