Motivet

Här kommer motivet från gårdagens inlägg...

Här har vi ett somrigt motiv som bevisligen är taget ute vid kusten, här syns också tydligt bristen på skärgård i Umeå. Denna bild ger två dilemman. Du tittar hastigt på den och tycker förhoppningsvis att den är okej, och ger dig en känsla av sommar och hav. Ena dilemmat är att sätter man horisonten exakt rak så på grund av öns utseende så upplever man horisonten sned. Så här måste man hitta en balans mellan vad som ser korrekt ut och vad som egentligen är det. Jag gillar verkligen inte sneda horisonter, såvida den är så sned att men ser att det är medvetet. Andra dilemmat är om man ska placera ön eller fyren i mitten eftersom fyren inte står på öns mitt. De flesta kommer att se bilden i lite storlek och då år det fyren som är huvudmotivet och då känns det som på just denna bild att den ska vara i mitten och själva ön är sekundär. Imorgon tittar vi på glas.

Klicka här för större bild

/Thomas