Farsan

Min pappas fotograferande av har fått ny fart med ny kamera...

Sedan farsan skaffade en Sony RX100 IV så har han börjat fotografera betydligt mer. Varje gång jag träffar honom berättar han hur fantastisk bildkvalitet den kameran ger, och det har han helt rätt i. Det är min personliga favorit bland kompaktkameror också, och ja, det finns många andra bra också. Denna bild har jag tagit med ett 35mm för att få med lite mer av bakgrunden också. Effekten av skärpa vs oskärpa går ännu lättare med ett tele men då komprimeras bakgrunden ihop, vilket är önskvärt vi t ex porträtt, men som sagt inte på detta motiv. Jag använde bländare 1,4 för att få maximal effekt, dvs bästa bokeh. Det enda jag så här i efterhand hade önskat var att jag lagt den oranga bojen bakom han högra hand, det går självklart att trolla bort i Photoshop, men bilden är inte tillräckligt viktig att jag skulle lägga ner all den tiden. Imorgon så kollar vi in motivet han tog bild av.

Klicka här för större bild

/Thomas