Uppdatering: högre upplösning

Nyhet

Nikon har idag släppt nyheten att den 20 april släpps en ny firmware till D750, D810 och D4 samt D4s som kommer att möjliggöra dubbla upplösningen! Har du en av dessa kameror är det läge att uppdatera den snart...

Uppdateringen laddas in som vilken Firmware-uppdatering som helst och den nya programvaran använder de olika delarna för rött, grönt och blått separat och man tycker att då borde upplösningen bli tre gånger så hög men man kombinerar bildpunkterna enligt en algoritm som gör att man får ut bra precis dubbel upplösning. D750 som har totalt 24 930 000 pixlar kommer enligt uppgift att ge bildfiler motsvarande 46 740 000 pixlar. D810 kommer att ge bildfiler med motsvarande 71 980 000 pixlar, nästan 72 mpixel!

Vi kommer att testa och se vad slutresultat blir så klart, så fort vi har den nya uppdateringen så sätter vi tänderna i den.

Firmware släpps 20 april till ovanstående modeller, följ bloggen för mera infomation.

1:a april! Även om vi vill att detta ska vara "sant" så är det tyvärr inte det...inte vad vi vet i alla fall :)