Sony FE 85/1,4 GM

Test

Härom dagen lanserade Zeiss en ny Batis till Sony E och vi har nu testat Sonys egna 85mm f/1,4 G Master och de kan det här med optik och hur man ska göra ett objektiv som levererar bra bild. Men HUR bra är den?

Mats skriver: Även bakgrundsoskärpan (dess bokeh) är fantastisk, och inte bara på största öppning tack vare 11 st bländarlameller. Någon nämnvärd distorsion har vi inte märkt av, objektivet är i stort sett raktecknande. Det är givetvis inte förskonat från vinjettering på f/1,4, men det håller sig på en jämförelsevis låg nivå. Kromatisk aberration går att säkert att hitta om man letar med ljus och lykta, vilket även det förekommer på lägre nivå än vanligt. Mycket bra resultat!

Svagheter, styrkor och övriga egenskaper hittar du här: Sony FE 85/1,4 GM för E-fattning (fullformat)