Panasonic lanserar!

Nyhet

GX8 är kameran som många vill ha och nu har Panasonic gjort det möjligt att få en liknande kamera till bättre pris och i ett något kompaktare format och det är GX80 - lillebror men även ersättare till GX7.

GX80 klingar likt GX8 och man förstår att släktskapet finns där. Den ärver mycket av tekniken och funktionerna inklusive den avancerade Dual-IS som kombinerar bildstabiliseringen i kameran med den i objektivet för att ge en otroligt effektiv stabilisering. 4K är nästan synonymt med Panasonic och förutom 4K video får GX80 även 4K Photo och 4K Post Focus. Tystare slutare och en förädling av 16 mpixel-sensorn som vi sett i tidigare modeller är andra nyheter. Sensorn är nu berövad på sitt AA-filter vilket medför att man får bättre skärpa, detaljåtergivning och därigenom "bättre bilder". Risken man istället tar utan AA-filter är att man kan få moiré, en effekt som skapas av vissa täta mönster i synnerhet, men Panasonic har en anti-moiré-funktion där man använder bildstabiliseringen för att motverka effekten.

Vinklingsbar display, sökare på 2,76 mpixel, inbyggd Wifi, USB-laddning, ISO upp till 25600, timelapse, många videoinställningar och mycket annat finns i GX80. Som vanligt har Panasonic fyllt kameran med funktioner och bra specifikationer.

Priserna startar på 7490kr och säljstart är 20 maj 2016.

Läs mer om kameran här:
Panasonic DMC-GX80