Geocam

Kommer du ihåg sådana kameror?

Jag använder geocaching för att uppleva spännande och ibland märkliga platser. Dessa spännande och ibland märkliga platser är ofta även spännande och ibland märkliga motiv. Jag har sett så mycket av mitt eget närområde som jag inte ens skulle i min vildaste fantasi skulle kunna gissa att det fanns.

För att bidra till geocaching så la jag ut några cacher själv, de flesta för att visa intressanta platser och ett par bara som utmaning. Den du ser på bilden är riktigt klurig för många, cachen ligger i en liten burk i kameran där filmen tidigare satt, allt du behöver göra är att öppna kamerans lucka. Men i dagens digitala smartphonevärld så är inte en sån enkel sak inte så självklar längre. Jag tyckte det var en bra användning av en gammal avdankad systemkamera som inte har något samlarvärde alls. Den har hängt ute i skogen nu i snart ett år och luckan funkar fortfarande. Någon har kört fingret genom slutaren så den funkar inte längre och det lär väl ha blivit en del rost i mekaniken vid det här laget.

Läs mer om geocaching >>

/Thomas