Snabba cache

Magnus Eriksson i Lycksele tipsar om att geocaching är ett bra sätt att hitta motiv för oss som gillar fotografering och det kanske inte är en tillfällighet att några hos oss på CyberPhoto pysslar frekvent med just geocaching?

Du kanske frågar dig vad geocaching är för något? Kort sagt är det en skattjakt med hjälp av teknik (positioneringshjälp som GPS) där skatten kallas cache vars koordinater är utlagda och när man har hittat platsen finns denna i en behållare gömd på ett smart och klurigt ställe. Man ska kunna hitta den men inte snubbla över den och det är olika svårighetsgrader. Det kan också vara en multicache där man måste hitta flera koordinater för att få ledtrådar till den slutliga cachen. Det finns några regler och huvudsakligen är det att man lämnar något efter sig i loggboken för cachen samt att man återställer den som man själv fann den.

Nyfiken? Finns massor av hemsidor om geocaching och det är idag mycket enkelt att komma igång, det du behöver är en modern smartphone med GPS och internet-uppkoppling och bra batteritid - sen är det bara att börja. Ett tips, som Magnus säger, är att också ha kameran med dig för dessa cachar kommer att ta dig till ställen som du vill plåta! Ett annat tips är dessa produkter:

Jupio Power Vault JPV0025 Handvärmare och Reseladdare
Jupio Power Vault JPV0040 Reseladdare