Sigma 24-35 F2 DG HSM Art

Test

Nu har vi testat Sigmas nya 24-35mm, ett udda omfång men ett objektiv där Sigma tänkt till och tänkt annorlunda. Det är inte en liten och nätt pjäs men den levererar bildmässigt, precis vad vi hade hoppats på!

Att skapa ett objektiv som ger bra ljusstyrka och ersätter separat 24, 28 och 35mm i ett och samma är nytänk. Man behöver inte längre välja men det här valet har en baksida och det är storleken. Så här skriver Mats: Sigma 24-35/2,0 DG HSM ART är i skrivande stund den skarpaste och mest ljusstarka zoomen som tecknar ut för fullformat, den är till och med skarpare än de flesta fasta vidvinklar omkring 24mm till 35mm. Zoomomfånget tycker säkert många känns för kort, men det hade givetvis varit en kompromiss ifall det varit större, och denna vidvinkelzoom är inte gjord för att konkurrera med t ex normalzoomar typ 24-70mm. Den utklassar i stort sett alla zoomar och vinner även över väldigt många fasta objektiv!

Resten hittar du här: Sigma 24-35/2 DG HSM Art Canon EF