Rapport från Lofoten

En av våra kunder, Anders Jorulf, har tagit sig till Lofoten för att göra det som många av oss drömmer om, att fotografera det fantastiska landskapet och få uppleva det vackra efter atlantkusten i form av form och färg. Flera bilder kan ni se på vår Facebook-sida inom kort.

Så här skriver Anders till oss: Vi anlände till Lofoten för några dagar sedan i regn och rusk. Det soliga varma vädret som vi hoppats på fanns inte alls. Mina fotoelever som jag har med mig såg något snopna ut men jag gör gott mod i dem. De första dagarna fotade vi dramatik, vågorna, dimman, de tunga molnen som skapar en dramatisk stämning över hela Lofoten. Mina elever klarade uppgiften galant. Själv fotograferade jag rörelse och dramatik. Efter några dagar kikade solen äntligen fram och vi fick en fantastisk dag tillsammans. Jag bestämmer mig för att gå upp på Reinebringen, en av de mest populära bergen att bestiga som ger tillbaka i form av en fantastisk utsikt. Jag klockar in solnedgången perfekt och väl på toppen infinner sig en fantastisk utsikt över Reine, Hamnöj och fjordarna norröver. Så går solen ner och jag skyndar mig till en av de bästa ställena på Reinebringen och tar några bilder. Solen stor lågt och hela landskapet andas lugn och harmoni. Det är med lätta steg jag går ner för Reinebringen helt viss om att jag kommer komma hit tillbaka. // Anders Jorulf