Olympus OM-D E-M10 II

Nyhet

Olympus, märket som slog tillbaka när det var nere för räkning. Märket som många av oss har en relation med sedan de första OM-kamerorna och som är tillbaka med fräscha och kompetenta kameror de senaste åren lanserar idag OM-D E-M10 Mark II.

Vi har redan fått känna och klämma på denna nyhet från Olympus och kan berätta att den känns bättre än den första varianten rent ergonomiskt. Rejäla vred som andas retro men som gör kontrollerna mera lätthanterliga vilket vi som kör manuellt kommer att gilla. E-M10 Mark II känns mera som en stark kompletterande kamera för oss som redan kör andra system men vill ha en liten kamera som fungerar bra när det gäller inställningar. Det är svårt att hitta kameror som kombinerar den smidiga storleken med alla reglage och funktioner på vred och knappar istället för i menyerna, men här är OM-D E-M10 Mark II ett riktigt bra alternativ!

Vad är då nytt? Förutom det uppenbara när det gäller det ergonomiska så har den 5-axlig bildstabilisering som kompenserar upp till fyra steg, en fantastisk (ja, den är fantastiskt bra!) sökare på 2,36 mpixel som känns riktigt bra, i synnerhet i den här klassen, och en tiltbar touch-display som du kan använda medan du tittar i sökaren genom att med fingret på displayen flytta fokuspunkten. Mycket bra och smidig funktion. Inbyggd sökare och blixt gör att du alltid är redo och det här gillar vi med E-M10 Mark II allra mest, att man har allt med sig och ändå är storleken så kompakt.

Klicka här för mera information.