Ny firmware till Ricoh GR II

Nyhet

GR och GR II är kameror som har sin publik och vi gillar båda modellerna. Ricoh uppdaterar nu programvaran i version II för att kameran ska bli "bättre" vilket troligen betyder att man hittar detaljer som inte fungerat som man önskat.

Vi gillar möjligheten att uppdatera sin kamera med ny firmware vilket vi ser att tillverkarna utnyttjar i allt högre grad. Precis som med bilar och mycket annat är nu uppdateringar av programvaran något som kan göra mirakel med din produkt även om den inte längre är ny. Fujifilm har visat vägen senaste åren och tex Samsung har släppt ett flertal uppdateringar till bla. NX1.

Om du har en GR II och vill veta om denna uppdatering gäller dig, följ dessa steg:

* Slå på kameran (ON)
* Tryck MENY/OK-knappen och FN1-knappen
* Tryck WB-knappen så att du ser Setup (inställningar) i displayen
* Tryck på Blixt-knappen och välj Confirm Firmware Version
* Tryck på Blixt-knappen
* Du ser nu vilken Firmware du har

Den nya versionen heter 1.10 så har du inte den enligt din display, följ instruktionerna här: Ricoh GR II Uppdatering