Nu blir det match!

Nikons lansering idag är spännande på många sätt. Man fortsätter att fylla på med "billigare" FX-objektiv och ljusstyrka f/1,8 med den nya 24:an och man gör det alla trodde Canon skulle göra med sin uppdatering av 24-70, nämligen inkludera bildstabilisering. Och till sist går man in i matchen när det gäller supertelezoomar för entusiaster med nya 200-500mm!

Tamron var först ut med nya generationens 150-600mm och det gjorde man med bravur. Det är ett fantastiskt bra objektiv för pengarna som har en bildstabilisering som är bäst i klassen vilket är mycket viktigt för oss som kör mycket för fri hand. Sigma var lite senare på bollen men dundrar in med två varianter som båda levererar mycket bra bildkvalitet. Många har stått i valet och kvalet mellan dessa och då kom Canon med sin nya 100-400mm som snodde åt sig rätt många Canon-fotografer då den levererar riktigt vassa bilder. Nu kommer Nikon in i matchen med nya 200-500mm med fast bländare vilket förenklar fotograferandet när det kommer till inställningar oavsett vart i omfånget man är och med moderna linser och ytbehandlingar. Ovanpå det har man den nya elektromagnetiskt styrda bländaren och ett sport-läge för bildstabiliseringen som ger bra resultat när du panorerar.

Om inte det räcker som argument så är Nikon tydliga med att denna går att använda med telekonverter vilket är ett gott tecken. Med x2 konverter får du 1000mm och använder du APS-C (tex Nikon D7200) så motsvarar den beskurna bilder 1500mm brännvidd vilket gör att man får ett otroligt bra verktyg - till ett mycket fördelaktigt pris. Nya 200-500mm kostar 16490kr vilket är mycket, mycket konkurrenskraftigt om det levererar den bildkvalitet som vi förväntar oss och Nikon säger att den ska ge. Vi väntar med spänning!

Läs mera här:
Nikon AF-S 200-500/5,6G ED VR
Nikon TC-20E III AF-S-telekonverter 2x