Nikon lanserar optik!

Nyhet

Idag har vi glädjen att rapportera om några riktigt intressanta sommarnyheter från Nikon. Det är tre nya objektiv lanseras idag och det ser mycket lovande ut. Som vanligt uppdaterar vi med information så snart vi vet mer.

Den första nyheten är AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR - självklart är förväntningarna stora på uppdateringen av denna omåttligt populära optik från Nikon. Det är glädjande att se att Nikon nu lagt till inbyggd bildstabilisering, en 9-bladig bländare och elektromagnetisk bländarkontroll. Objektivet är också utrustad med ett bättre väderskydd och behandling för att kunna hålla linserna rena från smuts.
Nytt är också en filterdiameter på 82mm.

Nästa nyhet, AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED är en ljusstarkt fast vidvinkel som kommer att ligga i en bra prisnivå. Vi ser fram emot att få testa denna då den troligtvis blir ett mycket fint tillskott för entusiasten med skarpa och vältecknade bilder.

Till sist dyker AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR upp i nyhetsflödet. Objektivet har bildstabilisering och utöver sitt stora zoomomfång även stöd för telekonverter. Även här ser vi Nikons nya elektromagnetiska bländarkontroll vilket möjliggör konsekventa exponeringar under seriebildstagning i hög hastighet. Vi gissar att detta blir en het konkurrent till Tamron och Sigma i sport/natur-segmentet.

Du kan läsa mer här:

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED

AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR