Kom närmare!

Långzoomare är en kategori av kameror som har sin plats i sortimentet då det är så praktiskt att i samma produkt "få allt". Många har sågat kameror i denna klass men när det gäller de modeller som finns nu så är det bättre kameror än de flesta tror!

Den här bilden har Leif Bildström skickat in till oss och den är tagen med en Canon SX50 HS, en långzoomare av rang med mycket stort omfång. Bilden är tagen på fri hand på ca 65 meters avstånd och 1/320 sek slutartid. Den här bilden visar hur smidigt det är med en långzoomare när man rör sig ute i naturen då det ofta kräver så mycket tele för att komma så här nära objektet i bild.

Vi har några långzoomare som vi gillar extra mycket:
Canon Powershot SX60 HS
Nikon Coolpix P900
Panasonic Lumix DMC-FZ200

Och sen nyheten som blir alla fritidsmänniskors favorit tror vi, 4K video och vädertätad: Panasonic DMC-FZ300