Varning ikväll!

Det är dags för fullmåne och som tur är så är det onsdag och inte fredag för enligt sägnen blir man varulv om man sover utomhus en fredag natt när det är fullmåne...

Om du är sugen att fotografera månen så kan ikväll vara en mycket bra kväll. Hur gör man då? Vi rekommenderar att du använder ett stativ för en stabil bild men det är inget måste, i synnerhet om du har bildstabilisering, då slutartiden kan hållas väldigt kort då månen lyser väldigt kraftigt. Den här bilden är tagen på 500mm med 1/500sek slutartid så det gör att man faktiskt kan fånga den för fri hand. Vi rekommenderar att du använder en mindre bländare som tex f/8-11 för att maximera skärpa och detaljrikedom. Har du ett telezoom så använd den och använd läget manuell. Testa inställningarna vi anger ovan och ISO 400 till att börja med. Blir bilden för ljus så sänker du ISO, annars tvärtom. Har du en äldre systemkamera så gå inte över ISO 800 utan använd längre slutartid istället. Lycka till med att fånga vår närmaste rymdgranne!

PS. Se upp för varulvar ikväll...