Tamron AF SP 45/1,8 Di VC USD

Test

Vi har varit mycket spända på att få se vad Tamrons nya fasta gluggar levererar och vi börjar med 45:an som man har släppt och man märker att Tamron kan det här med objektiv. Du läser testet kostnadsfritt - som vanligt!

Mats jämför med både Nikon och Canon samt den mycket populära Sigman. Så här skriver han: Mot t ex Sigmas oerhört skarpa 50/1,4 DG HSM Art så ger Sigman bättre skärpa på samtliga bländare, men den är också markant större och tyngre, samt saknar både stabilisering och väderskydd, samt har en sämre närgräns. Däremot jämfört med Canon och Nikons fasta normalobjektiv så är det betydligt jämnare bildmässigt och Tamrons ger snäppet vassare skärpa än de flesta av dem, plus att många av Canon och Nikons varianter saknar väderskydd, och ingen är i skrivande stund försedd med bildstabilisering eller en närgräns som ens kommer i närheten av Tamrons. Vilket gör att jag placerar Tamrons minst ett steg högre på prispallen, trots 2/3 steg lägre ljusstyrka och oavsett prispunkt.

Läs resten här: Tamron AF SP 45/1,8 Di VC USD till Nikon F (fullformat)