Sigma lanserar igen!

Nyhet

Varken Tamron eller Sigma sitter stilla i båten just nu och vi har nog aldrig sett så många nya, högkvalitativa objektiv lanseras under ett par år vilket är mycket roligt! Nu är en ny glugg på plats!

Så här skriver Sigma om sina nya 20mm f/1,4 ART: SIGMA introducerar världens första fullformats ultra-vidvinkelobjektiv med F1.4 i ljusstyrka. SIGMA 20mm F1.4 DG HSM ART är idealiskt för fotografering av landskap, en stjärnklar himmel och arkitektur. Förutom att ta vidvinkelbilder med hela motivet i fokus så kan fotografen använda full bländaröppning för att ta bilder med motivet i fokus och bakgrunden suddig med en attraktiv bokeh effekt. Objektivet lämpar sig även för att ta ögonblicksbilder i lågt ljus, fotografering inomhus och för porträtt. Detta är ett högpresterande objektiv med enastående upplösning och hög bildkvalitet även vid full bländaröppning.

Objektivet innehåller asfäriska linselement med stor diameter. Två FLD (F Low Dispersion - prestanda som motsvarar fluorit) glas och fem SLD (Special Low Dispersion) glas. Denna avancerade linskonstruktion minimerar sfärisk aberration, axiell kromatisk aberration samt fältkrökning. Med Super Multi-Layer Coating antireflexbehandling minskar ljusslöjor och spökbilder och ger skarpa bilder med hög kontrast även i motljus. HSM (Hyper Sonic Motor) garanterar en tyst och snabb AF-funktion. Genom att optimera AF-algoritmen har en mjukare AF uppnåtts. Även detta objektiv erbjuder en full MF genom att vrida på fokuseringsringen på objektivet under autofokusering. Detta utan att du behöver ändra omkopplaren på AF/MF fokusläge, vilket gör det att det går snabbare ställa in skärpan. Med rundade bländarlameller skapas en attraktiv oskärpa för de områden i bilden som inte är i fokus. Bajonettfattningen är av mässing och har hög noggrannhet och hållbarhet vilket gör den mycket motståndskraftig under långvarig användning. Innan leverans genomgår objektivet en kontroll och utvärdering av Sigmas system (A1). Med den kan tidigare oupptäckta högfrekventa detaljer hamna inom ramen för granskning och korrigering. Med SIGMA:s USB docka kan objektivet uppgraderas, finjusteras samt anpassas efter egna önskemål.

Priset blir 8990kr inkl moms, kommer till både Canon & Nikon.

Teknisk data: Objektivkonstruktion: 15 element i 11 grupper | Minsta bländare: F16 | Bildvinkel (35mm): 94.5° | Minsta fokuseringsavstånd: 27.6 cm | Mått (diameter x längd): ø90.7mm x 129.8mm | Antal bländarlameller: 9 (rundade) | Maximal förstoringsgrad:1:7.1 | Vikt: 950g |

Sigma 20/1,4 DG HSM (Art) för Canon EF
Sigma 20/1,4 DG HSM (Art) för Nikon F