Samyang 21/1,4 ED AS UMC

Test

Samyang har lanserat många spännande objektiv och vi har testat den relativt nya, kompakta, ljusstarka Samyang 21mm. Det här är ett mycket intressant objektiv för bland annat dig som har en Sony A6000 eller en NEX.

Mats skriver: I mitten av bilden är skärpan jämförelsevis bra redan på full öppning, och redan på f/2,8 ökar skärpa och kontrast rejält i centrum, för att sedan på lite mindre öppningar runt f/4 till f/11 ge ett mycket bra resultat över hela bilden. Det är inte helt fritt från kromatiskt aberration, men det håller sig på en relativt låg nivå och märks i princip bara nära kanter och hörn vid känsliga motiv, som exempelvis mörkt grenverk mot ljus himmel. Dock väldigt enkelt att korrigera i efterhand ifall bilderna är tagna i RAW-format. Finns även en svag tendens till tunnformig distorsion, men det är så pass lite att det märks sällan i praktiken. Vinjetterar som brukligt rätt markant på största öppning, och avtar som vanligt på mindre bländare, inga konstigheter.

Läs resten här: Samyang 21/1,4 ED AS UMC CS för Sony E-fattning (APS-C)