Samsung NX S 16-50/2-2,8 ED OIS

Test

För att komplettera testerna av Samsung har vi släppt testet på den mycket, mycket fina 16-50mm f/2-2,8 till NX-systemet idag! Läs gärna detta för den visar hur duktiga Samsung blivit sista åren...

Mats skriver: Optiken känns mycket gediget byggd. Fokusringen går med näst intill perfekt motstånd, ungefär som känslan av att skära i smör. Zoomen växer ca 2,5 cm på längden som mest, och zoomringen går även den med lämpligt motstånd. Den är även vädertätad med bl.a. gummipackning runt bajonetten, och perfekt matchande normalzoom till den vädertätade NX1:an. Autofokuserar snabbt och tyst tack vare sin UPSM AF-motor. Blomformat motljusskydd medföljer. Stabiliseringen jobbar mycket effektivt, det gick bara fint att få skarpa bilder på så långa slutartider som 1/8 sek på 50mm (motsvarande 75mm) utan stöd eller stativ, och man bör helst använda elektronisk slutare (finns bl a i NX1 & NX500 som minskar risken för vibrationer som annars kan uppstå i kamerahuset med mekanisk slutare).

Resten finner du här: Samsung NX S 16-50/2-2,8 ED OIS