Nikons smygare...

Alla känner inte till Nikons 300mm f/4 VR och det är inte så konstigt, den kostar en hel del pengar men vi måste säga att det är en mycket prisvärd, eller till och med billig, glugg om man räknar in alla aspekter.

Vi har varit i Spanien på WRC (rally) för att testa Lexars befintliga och nya minneskort där hastigheten sätts på prov och vi kan bara, som vi tidigare testat, hålla med om att Lexar lyckats med mycket bra minneskort. Hastigheterna är mycket bra och de levererar både stabilt och effektivt. Om du går in på minneskort på vår hemsida hittar du testet på produktsidorna, kolla gärna detta! Jag kan personligen rekommendera Lexars 1066x Compact Flash som ett mycket prisvärt och bra minneskort.

Nog om det, det var ju Nikon vi pratade om. Efter hundratals och åter hundratals bilder så är det objektivet bevisligen mycket bra. Autofokusen jobbar nästa utan att man märker av det, snabbt och tyst. Även om vi använde ett D4s kamerahus så blir kombinationen inte alltför tung vilket är en enorm fördel. Där denna bild är tagen stod vi med presspass bredvid andra som använder konventionella 300mm, 70-200 och 200-400mm objektiv och efter några minuter hade flera provat och fingrat på 300mm PF och alla blev imponerade. Vi kollade bilderna i displayen och de var imponerade direkt! Läs vårt test av denna lilla och mycket skarpa objektiv här: Nikon 300mm PF

Vill du se flera bilder från WRC, kolla i vår Facebook-grupp!