Fujifilm lanserar!

Fujifilms 35mm är en otroligt populär glugg som är lite av ett "måste ha" för X-fotografer. Nu kommer en ny 35mm från Fujifilm med vädertätning och ljusstyrka f/2 till ett fördelaktigt pris!

Hela namnet är Fujifilm XF 35mm F2 R WR där sista bokstäverna står för Weather Resistant eller vädertätning. Brännvidden är populär då det motsvarar drygt 50mm på fullformat (35mm) och ger ett brett användningsområde. Objektivet passar alla systemkameror i X-serien, har åtta tätningar mot fukt och smuts, en intern fokuseringshastighet på 0,08 sekunder, 9 glaselement i 6 grupper, 2 ED-glas och Nano-coating för att reducera ghosting och flares i tex motljus. 9-bladig bländare borgar för en snygg bokeh och exakt ljusinsläpp så vi har, som vanligt, höga förväntningar när Fujifilm lanserar en ny glugg. Snart testar vi den! Pris 3990kr inkl moms, leveranser börjar i november.

Även en helt ny telekonverter för X-familjen har lanserats! Det är en x1,4 som också är vädertätad. Leveranser november, pris 4490kr.