Experiment 3 av 3

Jag råkade ha med mig en Nikon D810A på senaste norrskensturen...

Den kvällen hade jag fotograferat allt utom norrsken trots att det var norrskenet jag var ute efter. Norrsken är lynnigt och lurigt, det är svårt att förutsäga och det kan komma och gå snabbt ibland.

Det började röra sig lite vid horisonten, men det var verkligen ingen stor show. Däremot så skymtade jag lite lila ovanför och provade att ta ett par bilder med D810A, den satt ju ändå på stativet, och mycket riktigt så var det en hel del mer lila än vad mina ögon såg. D810 är fantastisk på astrobilder, men D810 är bättre på norrsken då D810 inte ger något rödstick alls.

Är du intresserad av astrofotografering så är Nikon D810A den kamera du ska ha.

Bilden är tagen med Nikon D810A + Nikon 14-24/2,8 på 15s, f/2,8, ISO 1600 och 14mm.

Inte en fantastisk bild men det var mysiga färger.

/Thomas