DxO lanserar!

Nyhet

DxO One har på många forum blivit mycket omtalad och vi kommer att kunna erbjuda den inom kort! Kort sagt är det en kamera med 1 tums-sensor och bra ljusstyrka som ansluts via Lightning-kontakten till din iPhone eller iPad.

Så här skriver Focus Nordic, svensk agentur: DxO ONE är en pytteliten kamera som ansluts till lightning-kontakten på en iPhone eller iPad, och som ger en professionell bildkvalité. Tack vare DxO:s stora kunnande inom digital bildbearbetning, den stora sensorn (1” 20,2 MP), och ett enastående objektiv med ljusstyrka F/1,8, levererar kameran bilder i systemkamerakvalité. Detta till trots är storleken mindre än bara greppet på en konventionell kamera. Den slinker enkelt ner i vilken ficka som helst och ansluts till iPhonen på nolltid. iPhonens skärm, som också blir vridbar i förhållande till kameran, blir också kontrollcenter för alla inställningar. Även framtida firmware-uppdateringer sköts via appen i telefonen.

Objektivet har en bränndvidd på 11,9mm, vilket motsvarar ett 32mm (i 35mm formatet), och har en närgräns på 20cm. Kameran kan också användas för videotagning antingen i Full-HD med 30 bilder per sekund, eller i slow-motionläge med 720p och 120 bilder per sekund. Skillnaden på bildkvalité mot den inbyggda kameran är stor och i dåliga ljusförhållanden fullständigt överlägsen. Kameran stödjer både Adobes RAW-format, DNG, men har också en nytt, SuperRAW™-format som är DxO:s eget. Det tillsammans med programvaran, DxO Optics Pro, gör det enklare än någonsin att göra sin RAW-framkallning.

Både programvaran, DxO Optics Pro Elite Edition och DxO Filmpack Elite Edition, ingår till en början som ett introduktionserbjudande. Normalt pris för dessa programvaror är annars; 1.990:- respektive 1.290:- kronor.

Leveranserna börjar redan nu i slutet av oktober och priset är 5990kr inkl moms. Mera information kommer inom kort.