Canon PowerShot G9 X

Test

Canons S-serie med S90, S95, S100 osv har varit otroligt populära då man fått väldigt mycket för pengarna! Nu har Canon G-serien där alla lite bättre kompaktkameror ryms och vi har testat nya G9X som tar över efter de ovanstående modellerna.

Om du vill ha en liten och kompakt kamera som presterar riktigt bra ska du kika in på denna nyhet. Mats skriver: Canon utökar sin G-serie till att omfatta fler modeller än tidigare. Man skulle kunna säga att den tidigare S-serien nu också ligger under G-benämningen. I samma veva blir man lite mer frikostig med sensorkvalitet och låter fler modeller ta del av de fina prestanda som 1-tumssensorerna ger. G9 x seglar upp som ett lite enklare, kompaktare alternativ till G7 x. Dessa två modeller är seriens mest fickvänliga och på så vis de som närmast liknar tidigare avancerade S-modellerna. G9x är faktiskt inte mycket större än den klart enklare Powershot S120. Förutom den tydliga skillnaden i storlek mot G7 x så har G9 x fått en lite enklare optik med ett zoomomfång på 3x och en ljusstyrka på f/2-f/4,9.

Läs resten av testet här: Canon PowerShot G9 X svart