Canon lanserar!

Nyhet

Idag lanserar Canon nyheterna G5X och G9X som är mycket intressanta. Med G1X Mark II och G7X redan på banan så fyller man på i det mest populära segmentet med vassa kompaktkameror. Vi har redan fått känna på dem!

Den största nyheten idag blir Canon PowerShot G5 X som är, precis som de andra i GxX-serien, försedd med en 1 tums-bildsensor men även en riktigt rejäl sökare. Det här är bland de bästa sökare vi har testat och den sitter alltså på en relativt kompakt kamera med stor sensor. Vi tror att G5X blir en storsäljare och vi är redan nu kära i den fina sökaren som många av oss kommer att uppskatta. För att komplettera GxX-serien så kommer Canon PowerShot G9 X som är en värdig efterträdare till S90, S95, S100 osv i storlek med tanke på att den faktiskt ryms på riktigt i byxfickan. Storleken kombinerad med att den också har en 1 tums-bildsensor gör att det kan bli en ny favorit som komplement och resekamera. Denna gång är vi mycket förtjusta över Canons nyheter bland kompaktkameror!

Även en ny spegelfri kamera har lanserats, Canon EOS M10 som kompletterar M3 åt instegshållet. En ny kitglugg, 15-45mm, släpps samtidigt. Pris 4990kr för kit och 2990kr för 15-45mm löst. Mera om nyheterna finner du inom kort på vår hemsida.

Pris blir 7990kr respektive 4990kr inkl moms. Mera om produkterna och leveranstid kommer inom kort.

Canon PowerShot G5 X
Canon PowerShot G9 X
Canon EOS M10