Zeiss Loxia 35/2,0

Test

Vi testar Zeiss 35mm objektiv till Sonys E-fattning nu och det är högst intressant då utbudet av objektiv till detta system fortfarande är begränsat. Även om detta är betydligt dyrare än Sonys eget 35mm så är frågan, vilket är det bästa köpet?

Så här skriver Mats om detta objektiv: Redan på full öppning är skärpan hög till stor del av bilden. Vid nedbländning ökar framförallt kantskärpan och på f/4 markant bättre från kant till kant. För att sedan mellan f/11 till f/16 ge oerhört bra resultat över hela bilden. Är du lika kinkig som jag även på hörnskärpa så är det oftast f/11 eller f/16 som gäller. Men som vanligt sällan lönt att välja mindre bländare än f/16 pga diffraktion, om det inte är längre slutartider du vill åt, men i så fall är ND8- eller pol-filter ett bättre alternativ.

Hela testet och alla bilder hittar du här: Zeiss Loxia 35/2,0 för Sony E-fattning