Sigma EF-610

Test

Mats testar blixtar och vi har kommit fram till Sigmas EF-610, en relativt populär blixt och Sigma har många andra blixtar historiskt som har levererat mycket för pengarna. Hur är 610:an?

Så här skriver Mats: EF-610 fyller ut ljuset bra, vi testade med brännvidder från 16mm som egentligen är vidare än vad blixtens 24mm utlysning ska klara utan diffusorskivan utfälld. EF-610 till hör de 2 blixtar som lyser ut bilden bäst av alla kamerablixtar vi testat hittills. När det gäller exponering så fungerar den precis lika bra som de flesta andra liknande blixtar så länge man vinklar bort huvudet från motivet och studsar ljuset mot tak eller vägg, men med ljuset riktat rakt på motivet så har den en tendens att underexponera runt ett halvt till ett steg. Vilket i och för sig inte är något större problem i praktiken, det är ju bara att plus-kompensera lite så är det löst. Ingen ljusmätningsmetod är felfri.

Här hittar du testet: Sigma EF-610 DG Super (Nikon)