Panasonic DMC-GF7

Nyhet

Idag lanserar Panasonic en ny kamera, DMC-GF7, som inte kommer med ny teknik men som paketerar befintlig teknik på ett bra sätt. Design och hantering för dig som vill ha en resekamera eller en bloggkamera.

GF7 kommer i retro-design men färgsättning och utseende som en kamera för ett antal år sen men som innehåller ny teknik i form av samma komponenter som i en GM eller GX-kamera. Däremot har man en 180 grader vinklingsbar skärm som gör det möjligt att enkelt ta selfies (ersättningsord för självporträtt). Ännu en funktion är avläsning av bilden som aktiverar bildtagning, Buddy Shutter och Face Shutter, där det förstnämnda gör att GF7 tar en bild när man är två personer i bilden som tittar in i kameran, alltså en kompis-aktivering. Face Shutter är när man vinkar bredvid / framför ansiktet så tas en bild. Dessutom finns avtryckare på båda sidor så att man kan hålla kameran i både vänster och höger hand när man tar sina selfies!

Mera information följer inom kort.