Nikons nyheter!

Nyhet

Vi har nu Nikons nyheter på plats för ett första test och det ser lovande ut. Både nya 300mm PF ED är en av de bästa överraskningarna Nikon kommit med på länge då storleken gör den otroligt intressant!

Ny teknik är roligt och även om motsvarande teknik till PF, alltså konstruktionen på objektivet för att få ner storleken, är använd tidigare så når man med detta nya objektiv många fler användare med en bra brännvidd, storlek och prislapp. Dessutom är bländaren styrd elektromagnetiskt istället för mekaniskt vilket känns modernt och som något som kommer på nya objektiv framöver. Vi är också nyfikna på vilka andra objektiv som kommer inom kort med PF och E som beteckningar. 400mm eller kanske ännu mera brännvidd?

Storleken är som ett 24-70mm (ungefär) och vikten är inget att snacka om. Tillsammans med en D750 känns den riktigt bra och man får en fin och lätt kombination. Även ett D7100 är intressant då man får motsvarande 450mm brännvidd, låg vikt och ett riktigt bra totalpris. Mera om 300mm Nikon AF-S 4E PF ED VR N kommer i ett test inom kort men vi kan redan skvallra om att det ser mycket bra ut.

D5500 kommer in som en halvt ointressant spelare på marknaden som tar över efter D5300 och dess föregångare. Men sluta inte läsa där för D5500 känns som en helt ny kamera i segmentet. Det är ingen klyscha. Den känns liten och distinkt och vi vill lyfta fram det till en kamera som tar upp kampen bland spegelfria kameror på allvar, i synnerhet mot andra med större sensor (Sony/Samsung m.fl) då objektiven till de övriga systemen gör att helheten blir mindre. Men en D5500 med ett 35mm f/1,8G eller annat smidigt objektiv är ingen dum kombination och flera av oss kan intyga att D5500 har det bästa grepp vi känt på en mindre systemkamera. Distinkt och ergonomiskt riktigt bra. Dessutom kan man aktivera WiFi genom Function-knappen på sidan vilket gör överföring av bilder löjligt lätt och en sista rolig detalj är att du, medan du använder sökaren, kan flytta fokuspunkten med tummen på den vanliga displayen, utan att den lyser upp. Funkar mycket bra och tränar du lite på det kan du säkert flytta den med nästippen efter ett tag...

Nikon AF-S 300/4 PF ED
Nikon D5500 hus svart + AF-S DX 18-140/3,5-5,6 G ED VR