Fujifilm XF 56mm APD

Test

När det här objektivet lanserades kände många att det hade varit roliga med en ny brännvidd då den befintliga 56:an redan är så väldigt bra. APD blev tillägget och priset gick upp, men blev det bättre?

Mats tog med sig den nya gluggen ut på äventyr och du kan läsa hela testet nu och du kan redan i bilden här ovan se skillnaden i Bokeh, eller oskärpa, på den "vanliga" 56:an och den nyare med APD. Vilken väljer du? Så här skriver Mats: Fujifilms specialversion av deras mycket skarpa och ljusstarka XF 56/1,2 R. Denna version har ett extra linselement så kallat Apodization (därav tilläggsbeteckningen APD), som ger en softare och vackrare bakgrundsoskärpa. Vilket också är det första i sitt slag bland autofokusobjektiv, men fungerar endast med kontrastfokusering eftersom APD-linsen verkar ställa till det för fasdetekterande AF. APD-linsen stjäl också ljus och ger upp till ca 1 steg längre slutartider på full öppning.

Resten finner du här: Fujifilm Fujinon XF 56/1,2 R APD