Canons 24-105 STM

Test

Canons första objektiv för fullformat med STM, alltså en tyst och nästan steglös autofokus-motor avsedd för filmning i synnerhet, är nu testad av Mats och vi jämför med övriga i samma kategori. Vilken ska man välja?

Så här skriver Mats: Byggd till stor del av plast men med bajonettfattning av metall. Känslan i objektivet är bra för sin klass fokusringen ger en mycket bra känsla vid manuell fokus. Zoomringen går med godkänt motstånd. Låsknapp för att zoomen inte skall glida ut vid transport finns, och den växer vid zoomning ca 5 cm på längden som mest, men frontilinsen roterar ej, vilket är en fördel vid användning av roterbara filter som t ex pol och halvtonade ND-filter. Bildstabiliseringen är effektiv och hjälper mot ca 4 steg längre slutartider än normalt. Autofokuserar mycket tyst och snabbt tack vare STM motor.

Hur presterar den när det kommer till bild? Du läser allt här: Canon EF 24-105/3,5-5,6 IS STM