Canon EF-S 24/2,8 STM

Test

Det här objektivet har sålt som smör i solsken och vi förstår varför. Jag spoilar och berättar att den får Toppklass i vårt test men kika gärna varför och se våra testbilder. Testerna är kostnadsfria som vanligt!

Så här skriver Mats: Skärpan är på topp till stor del av bilden redan på full öppning, och syns ingen större skillnad i mitten ens om man bländar ner. Nedbländad till f/8 blir det som skarpast över hela bilden. Mycket små bländaröppningar som f/16 och f/22 bör dock som vanligt undvikas i och med diffraktion som uppstår, och speciellt märkbart på minsta öppning. Med tanke på att tunna pannkaks-objektiv oftast är en kompromiss med bildkvalitén så ligger denna fantastiskt bra till, och presterar generellt bättre än nästan alla zoomar som passerar 24mm.

Resten finner du här: Canon EF-S 24/2,8 STM