Zeiss Otus 85mm f/1,4

Test

En begagnad men relativt ny motorcykel. En resa för två till USA med allt betalt. En ny motor till båten. En lång dag på IKEA. Det är exempel på vad man kan få för 40.000kr. Vi har ett till, Zeiss Otus 85mm f/1,4.

Det är mycket pengar men för många av oss är fotografering det enda och det viktigaste när det gäller hobby eller i vissa fall, yrke. Är det värt att lägga så mycket pengar på ett Otus 85mm f/1,4? Läs Mats test för att få en helhetsbild över detta objektiv men du kan få veta slutsatsen redan nu: Zeiss Otus 85/1,4 är ett enastående bra objektiv och det är är inte många som ens kommer i närheten av denna kvalité. Det är helt underbart att använda när bilderna blir så här skarpa oavsett vilken bländare man valt, och monterad på en Nikon D810 upplever jag ofta känslan av mellanformat, eller tiil och med storformat på större öppningar. Prislappen lär förmodligen avskräcka de allra flesta som suktar efter en ljusstark 85:a, men när man väl fått chansen att prova den så är risken stor att man börjar fundera på hur man ska finasiera ett köp, den är lite smått beroendeframkallande och det är svårt att tänkas sig skaffa något annat. Zeiss har visat än en gång hur en lins skall slipas.

Resten hittar du här: Zeiss Otus 85/1,4 för Canon EF/EOS (ZE)

PS. Leverans till oss onsdag 1 oktober! Ring för mer info: 090-2007000