Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di

Test

Ett test på detta objektiv - det är väl ingen nyhet direkt? Nej, det stämmer! Däremot är objektivet fortfarande efterfrågat och med en marknad som köper mer fullformatare än någonsin förut så ökar frågorna kring detta objektiv men vårt tidigare test var inte anpassat till dagens kameror. Hur presterar denna glugg med en D810 eller 5D Mark III...det är mera intressant!

Så här skriver Mats: Överlag bra skärpa i mitten av bilden på full öppning, och rejält skarpt från f/4 till f/5,6 till större del av bilden, Kantskärpan börjar komma vid f/8-11 beroende på brännvidd och för kantskärpekänsliga motiv kan det vara nödvändigt att gå ner till f/16, där också diffraktionen ligger på en relativt låg nivå, och särskilt inom det vidvinkligare området. I starkt och direkt motljus kan det vara svårt att undkomma reflexer som lätt sprider sig över stor del av bilden.

Du kan läsa hela testet här: Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di till Canon AF