Sony AF-DT 50/1,8 SAM

Test

50mm f/1,8. Normal. Det är många av oss som har haft ett objektiv med de siffrorna inpräntade på, eller hur? Och det är ett objektiv vi ofta rekommenderar till våra vänner eftersom det är så användbart och ofta mycket prisvärt!

Så här skriver Mats: Optiken är byggd i plast och känns också därefter, även bajonetten är av plast. Men för dig som inte vill bära tungt är det ju bara en fördel, objektivet väger endast 170 gram. Autofokuserar relativt tyst och snabbt tack vare SAM AF-motorn. Det är alltid lika roligt när bildkvalitén inte motsvarar förväntningarna som man i regel får med billiga och plastiga objektiv som detta. Nedbländad till f/4 skärpan bra till större del av bilden, för att sedan bli mycket skarp mellan f/5,6 till f/14, och fullt godkänd på övriga bländaröppningar. Bäst resultat på stora bländaröppningar får man som regel på inte alltför långa avstånd.

Resten av testet och testbilderna hittar du här: Sony AF-DT 50/1,8 SAM