Sony 28-75/2,8 SAM

Test

Mats fortsätter genomgången och testandet av Sony och nu har han fått ihop testet av 28-75mm F2.8 SAM till både fullformat och APS-C. Det här objektivet är populärt och vi ska om det uppfyller förväntningarna. Vi passar på att önska en trevlig helg!

Mats börjar testet så här: Redan på största bländaröppning är skärpan mycket bra i mitten av bilden, förutom på längsta brännvidd där man behöver blända ner ca ett steg för att nå samma kvalité. Kantskärpan börjar komma vid f/8 och för kant-känsliga motiv kan det vara nödvändigt att gå ner till f/16, där också diffraktionen ligger på en jämförelsevis låg nivå, och särskilt inom de lite mer vidvinkligare områdena. Godkänd bokeh och hyfsade motljusegenskaper för att vara en zoom.

Resten hittar du här: Sony 28-75/2,8 SAM