Sigma lanserar!

Nyhet

Idag lanserar Sigma flera tunga nyheter. Känns det bekant med ett 150-600mm objektiv? Tamrons succé med sitt objektiv i detta omfång följs upp av Sigma som nu lanserar ett i samma omfång vilket är spännande. Vilket är bäst?

Sigmas serie Sports innehåller flera fina objektiv och kommer som sagt ett 150-600. Objektivet heter egentligen Sigma 150-600 F5-6.3 DG OS HSM S och är både damm och stänkskyddat och har en vattenavvisande beläggning på frontlinsen. Zoom-lås vid alla brännvidder och en optimera autofokus för just detta objektiv. Kompatibelt med de nya telekonvertrarna (läs nedan) som också lanseras idag. Dessa objektiv är Made in Japan och testas (varje exemplar!) med en 46 Mpixel bildsensor för att avslöja eventuella brister eller fel. Med USB-dockan (tillbehör) kan man finjustera objektivet stabilisering, autofokus och andra parametrar. Fattningar: Canon & Nikon. Pris ca 16990kr inkl moms.

Sigma lanserar även 18-300 F3.5-6.3 DC MACRO OS HSM idag, ett superzoom för Canon och Nikon med APS-C-sensorer.

Till sist lanserar man även telekonvertrar som ska vara av mycket hög optisk kvalitet, vilket vi så klart ska testa inom kort, till Canon och Nikon. Dessa två varianter är med en förstoring på x1,4 samt x2. Båda modellerna innehåller avancerade glaselement och de är både damm och stänkskyddade samt lätta och kompakta. Sigma har med sina senaste objektiv lyft sig ordentligt och man fortsätter på det spåret och vi misstänker att deras nya produkter är riktigt bra.

Intressant blir att ställa Sigma och Tamron 150-600 emot varandra. Sigmas är dyrare men det återstår att se hur de presterar.

Sigma 150-600/5-6,3 DG OS HSM Sports till Canon AF
Sigma 150-600/5-6,3 DG OS HSM Sports till Nikon AF
Sigma 18-300/3,5-6,3 DC Macro OS HSM Contemporary till Canon
Sigma 18-300/3,5-6,3 DC Macro OS HSM Contemporary till Nikon