Sigma 120-300/2,8 APO DG OS HSM (Sports)

Test

Ett mycket spännande test är det vi gjort och släppt idag, nämligen på Sigma 120-300 till Canon och Nikon i den nya serien Sports. Priset gör att många kikar på 70-200 med konverter eller på original från respektive märke. Men läs testet innan du slår till...mycket intressant läsning!

Så här skriver Mats: Detta är en rejäl pjäs, känns oerhört välbyggd och gedigen med skönt motstånd i fokus och zoomring. Är även tätad mot fukt och damm. Bildstabiliseringen är mycket effektiv och hjälper upp till 4 steg längre slutartider än normalt, den är alltså långt ifrån omöljig att handhålla trots sin storlek och tyngd. Autofokuserar relativt snabbt och tyst, men når inte riktigt upp till samma hastigheter som Canons snabbaste L-objektiv med USM-motorer, jobbar ej lika tyst heller. Mer jämförbar med Nikons pro-objektiv på de egenskaperna.

Resten hittar du redan nu här: Sigma 120-300/2,8 APO DG OS HSM (Sports) till Nikon.