Samyang 12mm f/2,8 ED AS NCS Fisheye

Nyhet

Samyang fortsätter med sina meterlånga namn på objektiv trots att de flesta förkortningar är svåra att tyda. I dessa lanseringstider så kommer Samyang (igen!) med ett nytt objektiv och är det ett 12mm fisheye. För fullformat!

Ljusstyrkan är f/2,8 och man får en diagonal bildvinkel på 180 grader som öppnar dörren för mycket skoj! Samyang hävdar att man har den mest avancerade konstruktionen som man någonsin gett sig in på och att man är nöjda då man lyckats med 12mm brännvidd på ett objektiv för fullformatskameror och fått till en mycket hög bildkvalité. Det återstår att testa men det låter bra med 12 linser varav 3 ED och 2 asfäriska samt Nano Coating, alltså en avancerad antireflexbehandling (Det är vad NCS står för...). Exakt leveranstid och pris är ej bestämt ännu.