Samsung NX1

Nyhet

Vad sägs om detta: BSI-CMOS-sensor på 28,2 Mpixel i APS-C-format, 4K-filmning, hybrid-autofokus med 205-punkter och vädertätning. Lägg till 15 bilder per sekund med autofokus och en sökare på 2,36 Mpixel. WiFi och Bluetooth också. Låter häftigt? Låter som Samsung NX1.

Att filma i 4K har blivit något nytt som många finner intressant. Samsung benämner 4K-filmningen med upplösningen 4096x2160 och Ultra HD med 3840x2160. Man kan filma dessa i 24 respektive 30 bilder per sekund och vill man filma i Full HD så kan man välja på 25-60 bilder per sekund, allt i det nyaste formatet H.265. WiFi, NFC, Bluetooth och USB 3 gör att man valt det nyaste när det gäller överföring. Vinklingsbar skärm och en ultrasnabb autofokus i ett vädertätat kamerahus...allt låter bra. Visst är det spännande?

Samsung lanserar även ett objektiv, nämligen 50-150 F2.8 OIS NX. Vädertätad och motsvarande 77-231mm (35mm)med 20 linser och flera glas av mycket hög kvalitet. Samsung objektiv senaste två åren har varit av mycket hög kvalitet vilket gjort att systemet får ses som konkurrenskraftigt. Vissa fasta objektiv är bland det bästa vi sett i sin klass så Samsung kan sin sak...Spännande blir att se hur detta objektiv klarar sig i vårt test!