Panasonic lanserar!

Nyhet

Även Panasonic väljer att lansera idag, vid samma tid som Canon. Nyheterna är GM5 och LX100 i första hand och visst har det behövts en ny LX-kamera, i synnerhet sen föregångaren fått leva ett bra tag, även om det är en bra kamera. Panasonic satsar hårt...

Om vi börjar med LX100. En kompaktkamera med Micro 4/3-sensor på 16 Mpixel (dock utnyttjas ca 12,8 Mpixel i de vanligaste bildformaten), samma som i GM5, och som dessutom filmar i 4K, visst låter det mycket spännande? LX100 är en kamera som spelar på rätt strängar och gör att man vill veta mera, eller hur? LX7 är ingen dålig kamera men med LX100 slår man sig för bröstet och vill visa allt man kan och att Micro 4/3 är här för att stanna. Ljusstyrkan är f/1,7-2,8 på omfånget 24-75mm. Priset blir 9490kr och den börjar att levereras någon gång i oktober. WiFi och NFC finns inbyggt.

Panasonic Lumix DMC-LX100

GM5 då...vad innehåller den? Det är en vidareutveckling av populära GM1 med en sökare och blixtsko vilket gör kameran lite mera användbar för många och visar att man inriktar GM5 till den mer krävande kunden och GM1 lever kvar. Vi gillar GM1 så vi välkomnar GM5 som bör ha sin plats i sortimentet. Den tillsammans med nya Leica 15mm vore nog en perfekt kombination. Blixten som var inbyggd är borta och nu ersatt med en lös blixt, utbytt mot sökaren vilket vi tycker är en bra prioritering. Priset landar kring 9000kr och de första kommer i oktober.

Panasonic lanserar även två objektiv idag, ett G Vario 35-100mm f/4-5,6 OIS samt ett Lumix G 14mm f/2,5 II. Den sistnämnda är en ny version och kommer att säljas i paket med nuvarande och kommande kameror. 35-100mm motsvarar populära 70-200mm och kommer därigenom att hamna som ett populärt zoom-objektiv hos många Micro 4/3-användare. Panasonic stärker nu upp systemet och det går inte längre att säga att Micro 4/3 saknar helheten. Även om inte allt finns så måste det kallas ett komplett system nu och vi är övertygade om att det kommer mera.