Olympus M.Zuiko Digital 17/2,8

Test

Den mycket smidiga 17mm f/2,8 till Olympus (och Panasonic) har vi testat för att se om det är ett prisvärt alternativ för dig som letar efter ett objektiv motsvarande 35mm till din Micro 4/3-kamera. Storleken är en fördel...resten då?

Mats har skrivit det mesta man kan vilja veta, och det börjar så här: I mitten av bilden blir det i regel skarpt och bra, men för kantskärpans skull hjälper det inte alltid att blända ner. Om du däremot enbart fotograferar i JPEG format för vanligt husbehov och aldrig detaljgranskar bilderna i 100%, då behöver du knappast oroa dig så mycket över kantskärpan. Detsamma gäller för vinjettering, distorsion och kromatisk aberration eftersom det många gånger är bara i RAW format som sådana optiska problem framträder.

Som vanligt, hittar du resten här: Olympus M.Zuiko Digital 17/2,8 svart (för Micro 4/3)