Fujifilm nyheter!

Nyhet

Det kommer flera nyheter från Fujifilm idag och nu börjar det likna nåt - Photokina öppnar till veckan och det blir många, roliga och spännande nyheter nu. Vad sägs om en uppdaterad 56mm f/1,2 med en ny typ av linselement, ett helt nytt 50-140mm f/2,8 och X-T1 i silver?

Vi börjar med X-T1 som nu kommer i Graphite Silver Edition. Jaha, samma kamera i silver...är det spännande, kanske du tänker? Men den har en del nyheter. Så här skriver Fujifilm själva: "FUJIFILM X-T1 Graphite Silver Edition" har en ny ytbehandlinguppbyggnad av flera lager som ger en slitstark konstruktion med hög kvalitetskänsla och finish. Kameran har också blivit utrustad med en elektronisk slutare som möjliggör en maximal slutartid upp till 1/32000, perfekt för att kunna fotografera med vidöppen bländare i dagsljus med något av våra många ljusstarka objektiv i X-serien. FUJIFILM X-T1 Graphite Silver Edition har också fått FUJIFILMs nya filmsimulering ”classic chrome” förinstallerad samt det nya inställningsläget, ”natural live view” för den elektroniska sökaren. Med ”natural live view” ges möjligheten att stänga av förhandsgranskningen av valda bildinställningar (så som t.ex. filmsimulering) för att få en så naturlig sökarbild som möjligt De nya funktionerna (elektronisk slutare, ”classic chrome” och ”natural live view”) kommer även finnas tillgängliga för X-T1 i svart genom en mjukvaruuppdatering som är beräknad till december 2014. Pris ca 12990kr.

Nya XF 50-140 f/2,8 R LM OIS WR lanseras också idag och får ett pris på ca 14690kr inkl moms. Kommer under november och är ett riktigt kvalitetsobjektiv enligt Fujifilm och motsvarar 76-213mm (35mm format) vilket gör det till ett "70-200" för X-serien. 23 linser med 5st ED-element och 1st Super ED-element gör att kromatisk aberration knappt ska existera. Två typer av antireflexbehandling och inbyggd stabilisering samt en vikt under kilot (995gr). Det här blir verktyget för många bröllopsfotografer och andra fotografer som vill ha det fina omfånget kombinerat med ljusstyrkan. Den här blir populär!

XF 56 f/1,2 är i sig ingen nyhet men man väljer att släppa en uppdatering med tillägget APD. Vad är det? Apodiseringselement är det korrekta namnet enligt Fujifilm och funktionen är att förbättra bokehn (den oskarpa bakgrunden) på dina bilder. Lika viktigt som skärpan är också oskärpan och där tar nu Fujifilm ett kliv med denna typ av lins i sitt objektiv. Hur mycket bättre blir det? Vi har inte svaret ännu men kommer att testa och visa jämförelsebilder så fort vi har objektivet på plats. 12490kr blir priset, leverans under november.

Läs om nya X100T längre ned i bloggen.

Fujifilm Fujinon XF 56/1,2 R APD