Flera nyheter!

Nyhet

Idag lanseras flera nyheter och vi kan börja med Sonys lansering av objektiv. För det första ett objektiv inriktat för film, ett FE PZ 28-135 F4 G OSS, och ett nytt objektiv till Alpha 7-serien, nämligen den populära brännvidden 16-35mm.

16-35:an är den som kommer att säljas och det är en bra brännvidd för alla som gillar vidvinkel. Inbyggd bildstabilisering, fem asfäriska linser, tre av ED-kvalitet och en vikt på 518gr visar att man menar allvar, igen. Närgränsen är på 28cm och filterdiametern på 72mm. Avsett för Alpha 7-serien men funkar även på Sony med APS-C-sensor och E-mount (A6000, Nex-serien mfl.). Flera objektiv är på gång under 2015 från Sony, bland annat ett FE 90mm f/2,8 Macro och ett Zeiss FE 35mm f/1,4. Det verkar släppas minst 5-6 objektiv till under kommande år från Sony.

En spännande nyhet, som inte är bekräftad kommer till norden eller Sverige, är Panasonic DMC-CM1. Vi vill ändå visa den då den skulle vara intressant med tanke på prestanda. Det är CM1 som du ser på bilden ovan...en smartphone med 1" sensor på 20,2 Mpixel (troligen samma sensor som i många andra kameror just nu, tex Sony RX100) vilket borgar för en bildkvalité långt bättre än alla dagens smartphones. CM1 blir verklighet men den är inte bekräftad till Sverige...ännu. 28mm objektiv, ljusstyrka f/2,8, med RAW-format samt ISO 100-25600. En häftig nyhet som vi hoppas hittar till oss...