EOS 7D Mark II

Så här några dagar efter lanseringen av en mycket efterlängtad kamera så har man hunnit smälta intrycken. Är EOS 7D Mark II samma succé som föregångaren varit? Kommer den att nå upp till samma popularitet och vem har nytta av en EOS 7D Mark II?

Vi har varit bortskämda med fantastiska kameror de senaste åren. Fullformat har gett oss möjligheten att ta bilder vi bara kunde fantisera om att ta för 10-15 år sen tack vare prestanda på höga ISO, mycket höga upplösningar och ny teknik som gett ett fantastiskt dynamiskt omfång. Däremot har detta gjort det svårt att bygga en snabb kamera, i alla fall till rimliga pengar. EOS 7D har sålt mycket bra tack vare sin unika placering i sortimentet, att vara snabb och vädertätad till ett vettigt pris men den har blivit frånsprungen när det gäller bildkvalité och vissa andra referenspunkter. Mark II är en helt nyutvecklad kamera där man gjort samma prioritering som på föregångaren men i nyare tappning.

Räcker det då? 7D kostade 18990kr vid lanseringen för över 5 år sedan, priset på Mark II är ca 1200kr lägre vilket bådar gott. Det är trots allt mycket pengar och en 7D kostar betydligt mindre idag. Är den värd pengarna, 7D Mark II? Vi har inte hunnit testa denna ännu (kommer inom kort) men ser vi till specifikationer och vad kameran klarar av så är det en helt unik produkt i dagens kamerasortiment. Efter att ha studerat testbilder så är den bildmässigt betydligt bättre bildmässigt än EOS 7D, en klar förbättring på alla punkter vilket är viktigt så klart. 7D Mark II klarar 10 bilder per sekund och med en ny slutarmekanism utlovas bättre precision och längre livslängd. Dubbla processorer, mycket mera avancerad autofokus och mycket teknik lånad från 1D X har gjort att vissa kallat den för en 1D X Light, kanske inte ett korrekt namn men det visar ambitionerna. Den mindre sensorn kommer att ha svårt att matcha en fullformatare bildmässigt men för dig som fotograferar sport/action/fågel så kan EOS 7D Mark II mycket väl vara det bästa i kameraväg som hänt på många år.

Sedan Nikon lade ner produktionen av D300s och Canons 7D började bli "gammal" så har det saknats ett starkt alternativ som verkligen toppar APS-C-klassen...och nu är den här. Vi väntar nu med spänning på att testa Mark II för fullt och dessutom se om Nikon kommer att matcha 7D...det ryktas mycket men med Photokina-mässan öppnad utan ett ord om en toppmodell i APS-C (över D7100) så sjönk hoppet en aning. Vill du testa EOS 7D Mark II? Vi kommer att erbjuda 7D Mark II för uthyrning så fort leveranserna påbörjas. Vi har även EOS 6D, 5D Mark III samt 1D X för uthyrning (även ett helt gäng objektiv) och är du sugen så mailar du pro@cyberphoto.se för mera information.