Capture One & Zeiss

Nyhet

Capture One Pro 8 lanseras idag på Photokina i Tyskland och den innehåller nyheter som justering av vitbalans på delar av bilden, kloning, borttagning av oönskade objekt i bilden samt ett brusverktyg för att tillföra verklighetstroget brus från den analoga tidsåldern.

Capture One Pro 8 kommer att vara efterträdaren till dagens Phase One-programvara och kommer inom kort. Vi väntar på pris och tillgänglighets-information och meddelar detta så fort vi har det. Zeiss lanserar nu Zeiss Distagon T* 35 mm f/1,4 ZM, ett objektiv som utvecklats under en längre tid och äntligen får se dagens ljus. Objektivet är avsett till Leica M och väger lite mera än Leicas eget men ska också vara bättre enligt Zeiss. Leveranserna påbörjas under sista delen av 2014 och priset då? Svenska priset är inte satt men vi gissar på ca 17000kr inkl moms.

Vi nås även av nyheten att Pentax uppdaterar och uppgraderar sitt objektiv-bestånd, bland annat med ett nytt 16-85mm DA f/3,5-5,6 ED DC WR, alltså vädertätat. Flera tillverkare, Panasonic, Sony, Pentax och Olympus visar upp och skvallrar om nästa års lineup av objektiv och det ser ut som att vi kan vänta oss ett år med många nyheter på tillbehör och objektiv-sidan. Även Canon har lanserat ett par nya STM-objektiv, ett 24-105mm och ett 24mm som du redan kan beställa hos oss.

Canon EF-S 24/2,8 STM
Canon EF 24-105/3,5-5,6 IS STM