Canons bästa?

Canon har tillverkat kompaktkameror ett bra tag nu och varumärket IXUS är en ikon bland kameror. PowerShot har kanske inte samma tyngd som varumärke men under det namnet har man lanserat fantastiska kameror. Många av oss har haft en PowerShot med till G och en siffra, eller hur?

Canon lanserar nu G7X. Vi får vibbarna att Canon pressat ur det bästa man kan och har tillverkat en kamera som mycket väl kan bli det bästa man någonsin fått fram. Kanske finns modeller som ger något bättre brushantering på höga ISO eller mera zoom men som totalpaketering så aspirerar G7X på att bli den bästa. Hur kommer det sig att vi säger det? Ett kompakt format med en avancerad och relativt stor sensor med ljusstarkt objektiv och all know-how som Canon besitter ger förutsättningarna. Nu har vi den och nya SX60 på plats för test och Mats är i full gång och testar just nu.

Men innan vi går in på detaljerna så kan vi säga att det är utan tvekan den kompaktkamera som gett bäst vibbar direkt ur kartongen. Ringen kring objektivet klickar som om det vore ett tyskt eller japanskt precisionsverktyg och tyngden är så där lyxigt "rätt". Det är inga plastvred som hamnar där det fick plats utan det känns rejält, robust och precist samtidigt som det är smidigt i formatet. Nu går vi in i test-läge och återkommer inom kort med svaret på din och min fråga, är det här det bästa i klassen?

Boka ditt exemplar här: Canon PowerShot G7 X
Även SX60 kan du boka redan nu: Canon Powershot SX60 HS